Ешкі мамығын алғашқы өңдеу ағымдық технологиясын талдау

Авторлар

  • Джанпаизова Василя Мирзахмедовна
  • Ботабаев Нуржан Еркебаевич
  • Калдыкулов Мурат Сергалиевич
  • Муталов Нуржигит Батырұлы

##semicolon##

ешкі мамығы, жұмсақтық, бүрмелілік, иілгіштік, серпімділік, алғашқы өңдеу, иіру, сапа.

Аңдатпа

Бұл мақалада ешкі мамығының толық сипаттамасы берілген, ешкі мамығы мамықтыбұйымдарды жасау үшін ең
жақсы материал болып саналатындығы көрсетілген. Ешкі мамығы меринос жүнінен жұқа, ал одан жасалған бұйымдар
жеңіл, жұмсақ жәнеәдемілікке ие. Қалыңдығы жұқа, өзіндік ұсақ бүрмелі, талшықтардың серпімділігі мен иілгіштігі ешкі
мамығының өте әлсіз жылу өткізгіштігіне ықпал етеді. Әр түрлі мамықты породалы ешкілермамығының технологиялық
қасиеттері біртекті емес. Ең жоғары технологиялық қасиеттерге Орынбор мамығы саналады. Ешкі түбінен жіңішке
иірімжіпті (15 текс және одан да жұқа) өндіру процесінің негізгі мәселесі иіруде қалыңдығы бойынша тегіс емес
иірімжіптің үзілуі жиілуінен болып отырғаны белгілі болды, бұл өз кезегінде талшықтың осы түрін алғашқы өңдеу және
иіру технологиясын одан әрі жетілдіруді талап етеді.

##submission.downloads##

Жарияланды

2022-01-26

Журналдың саны

Бөлім

ТЕХНИКА ҒЫЛЫМДАРЫ