Алкагольсіз сусындар өндірісі

Авторлар

  • Тазабаева Куляш Аскаровна
  • Дандыбаев Адилет Ербулатович

##semicolon##

алкагольсіз сусындар, квас, ашыту, органолептикалық қасиеттері, иммунитет, өсімдіктер, шикізат, жеміс-жидектер

Аңдатпа

Жалпы жұмыстың мақсаты алкагольсіз сусындарды дайындау. Алкагольсіз сусындар ретінде әртүрлі
шырындар, лимонад, газдалған және газдалмаған сусындарды пайдалана аламыз. Солардың ішінде халық арасында
бірден –бір жиі тұтынылатын сусын түрі ол- квас. Квас – ежелгі сусын. Квас өндіруде квастың тұрақтылығын
жоғарлатып, алкагольсіз сусын ретінде халыққа ұсынуға болады. Жалпы квас аминқышқылдары мен ферменттерге,
макро және микроэлементтерге бай. Адам ағзасына қажетті алмастырылмайтын амин қышқылдарының 8 түрі
кездеседі. Иммунитетттің жоғарлауына, аурудың алдын алуға көмегі зор. Квас өндірісінде өсімдіктекті
шикізатты қолданудың теориялық негізі қаланған антиоксидант белсенділігін арттыру мақсаты тәжірибе
жүзінде қарастырылады, сондай-ақ жеміс-жидек шырындарын пайдалану арқылы сусынның органолептикалық
қасиеттерін арттыруға болатындығын зерттеу барысында көрсете аламыз.

##submission.downloads##

Жарияланды

2022-01-27

Журналдың саны

Бөлім

ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ҒЫЛЫМДАРЫ