Алкагольсіз сусындар өндірісі
##semicolon##
алкагольсіз сусындар, квас, ашыту, органолептикалық қасиеттері, иммунитет, өсімдіктер, шикізат, жеміс-жидектерАңдатпа
Жалпы жұмыстың мақсаты алкагольсіз сусындарды дайындау. Алкагольсіз сусындар ретінде әртүрлі
шырындар, лимонад, газдалған және газдалмаған сусындарды пайдалана аламыз. Солардың ішінде халық арасында
бірден –бір жиі тұтынылатын сусын түрі ол- квас. Квас – ежелгі сусын. Квас өндіруде квастың тұрақтылығын
жоғарлатып, алкагольсіз сусын ретінде халыққа ұсынуға болады. Жалпы квас аминқышқылдары мен ферменттерге,
макро және микроэлементтерге бай. Адам ағзасына қажетті алмастырылмайтын амин қышқылдарының 8 түрі
кездеседі. Иммунитетттің жоғарлауына, аурудың алдын алуға көмегі зор. Квас өндірісінде өсімдіктекті
шикізатты қолданудың теориялық негізі қаланған антиоксидант белсенділігін арттыру мақсаты тәжірибе
жүзінде қарастырылады, сондай-ақ жеміс-жидек шырындарын пайдалану арқылы сусынның органолептикалық
қасиеттерін арттыруға болатындығын зерттеу барысында көрсете аламыз.