Жүзім тұқымы экстракттарының антиоксиданттық және микробқа қарсы қасиеттерін анықтау

Авторлар

  • Рахимжанова А.М., Сағдатқызы Б.

##semicolon##

жүзім тұқымы, экстракт, полифенол, флавоноид, антоцианин, антиоксидант, микробқа қарсы қасиет

Аңдатпа

Мақалада жүзім тұқымы экстрактысы полифенолдардың негізгі көзі екендігі атап көрсетілген. Полифенол гипертония және жүрек-қан тамырлары аурулары сияқты аурулардың пайда болуының алдын алады. Зерттеу жұмыстарының нәтижесі бойынша, жүзім тұқымы экстрактысының антиоксиданттық және микробқа қарсы әсері көрсетілген. Мұндай қасиет көрсетуі жүзім тұқымының экстрактысында полифенолдар, таниндер, флавоноидтар және антоцианиндер сияқты заттардың болуымен түсіндіріледі. Әртүрлі авторлардың жүзім тұқымы экстарктысының қандай қасиет көрсететіндігі кеңінен қарастырылған

##submission.downloads##

Жарияланды

2024-03-20

Журналдың саны

Бөлім

ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ҒЫЛЫМДАРЫ