Гидропоника әдісін қолдана отырып өсімдік шикізатынан сығынды алу технологиясын әзірлеу

Авторлар

  • Жарыкбасов Е.С., Толеубекова С.С., Мұратбек А.Е., Айпказы И. Қ

##semicolon##

сығынды, гидропоника, брокколи, сүзу, қатерлі ісік, ферменттер

Аңдатпа

Бұл мақалада брокколиді ингредиент ретінде қолдана отырып, сығынды алудың өзектілігі негізделген, ол айқын қабынуға қарсы және қатерлі ісікке қарсы қасиеттерге ие, бұл қатерлі ісік ауруларын емдеуде пайдалы болуы мүмкін. Қатерлі ісік ауруларының алдын алу үшін Өсімдік шикізатынан алынған сығындының оңтайлы рецептурасы мен технологиясы жасалды. Қатерлі ісік ауруларының алдын алу үшін қолданылатын сығынды алу үшін сығынды мен өсімдік шикізатын алу үшін құрамында шикізаты бар ферментті іріктеу және зерттеу жүргізілді. Қатерлі ісік ауруларының алдын алу үшін Өсімдік шикізатынан алынған сығындының сапа көрсеткіштері зерттелді. Зерттеу барысында гидропоника әдісін қолдана отырып, Өсімдік шикізатынан сығынды алу технологиясы жасалды, бұл брокколиден изотиоцианаттар, сульфорафандар және глюкозинолаттар сияқты құнды биологиялық белсенді заттарды тиімді алуға мүмкіндік берді.

##submission.downloads##

Жарияланды

2024-06-10

Журналдың саны

Бөлім

ЖАРАТЫЛЫСТАНУ ҒЫЛЫМДАРЫ